Träningsmöjligheter i Velamsund

Vill du träna i vackra Velamsund finns det många trevliga alternativ. I följande inlägg kommer du att få några tips som inte kräver mycket utrustning eller lång planering. Du ska komma ihåg att i Sverige har vi otroligt vacker natur, och det finns många fördelar med att träna ute i den friska luften.

Dock vet vi som bor i Sverige också att det stundtals är väldigt dåligt väder i vårt avlånga land, och då kan det vara skönt att ha möjligheten att träna inomhus. Med denna lista vill vi ge dig exempel på lätta men roliga träningsformer som du kan ägna dig åt i Velamsund.

  • Löpning
  • Styrketräning på gym
  • Yoga och meditation

Löpning i vacker natur

Att snöra på sig löparskorna och ge sig ut i spåret kräver varken förberedelse eller planering. Det är dessutom helt och hållet gratis. I början kan det kanske kännas lite jobbigt att komma igång med löpning, men det är något du bara måste komma över. Börjar du springa regelbundet, i din egen takt och tempo, kommer du att märka skillnad redan efter några rundor. Det är viktigt att du tänker på hållningen när du springer, och det blir lättare att få till den om du även tränar musklerna i bål och rygg. Ett bra tips är därför att kombinera löpningen med några väl utvalda styrkeövningar efteråt.

Det är mycket bättre att springa i naturen istället för i stadsmiljö, och det beror självklart på att det finns mycket avgaser i större städer. I skogen däremot finns det rikligt med syre tack vare träd och vegetation, och det här kan göra att du får dig en boost av välbefinnande. Det finns många fördelar med att ge sig själv en högre dos av syre, bland annat kommer du märka att hyn blir finare, du känner dig piggare och kroppen kommer fungera bättre. Detta i kombination med att du svettas ut alla toxiner skapar en fin grund för hälsa. Så ge inte upp i första taget.

Styrketräning på gym, ute och inne

Velamsund har flera gym och på dessa kan du välja om du vill träna på olika pass i grupp eller hellre lyfta vikter för dig själv i gymdelen. Oavsett är det väldigt bra träning då det inte är så vackert väder. De som bott i Sverige under vintern vet att det inte spelar någon roll om du bor i södra eller norra delen av landet, det kommer längre perioder då det är svårt att träna utomhus. Dessutom är det många som trivs med att träna tillsammans med andra. Eftersom att det kan vara svårt att hitta en träningspartner är det ett bra tips att uppsöka ett gym och bli en del av gruppdynamiken där.

Många tränar helst utomhus på sommaren och då kanske det inte är så värst nödvändigt att skaffa sig ett årskort på ett gym. I Velamsund har du stora möjligheter att träna ute om detta är något du föredrar, och många dras framförallt till utegymmet i det vackra naturreservatet. Detta ligger i anslutning till ett motionsspår vilket gör det perfekt att kombinera styrkeövningar med en härlig löptur, och det finns ett brett urval av träredskap. Du kan utforma ditt eget träningspass, men man kan också med fördel ta hjälp av en personlig tränare. Dessa kan även hjälpa till med andra saker, så som att lägga upp en lämplig kostplan att följa.

Yoga och meditation

Velamsund är en perfekt plats för avslappning och återhämtning. Om du inte redan utför yoga eller övar på att meditera finns det klasser här man kan ansluta till. Det är ett väldigt bra alternativ för den som har en stressfull vardag, och som behöver hjälp med att varva ner och lyssna till sin inre röst en stund. Det finns många positiva hälsoeffekter av att utföra yoga, såväl psykiska som fysiska, och träningsformen kan ge dig fördelar även vid andra typer av motion. Ta dig därför tiden, och ge yoga och meditation en chans. Förhoppningsvis kan detta, så som all träning, öka din livskvalitet och ge dig ett bättre liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *